Over Sieds

Hoe het allemaal begon oftewel de Biografie…
 
 
DJ Sieds,  begon zijn “dj leven” in 1976 in de plaatselijke jeugdsoos, en na het winnen van een paar dj wedstrijden mocht hij als inval deejay zijn kunsten vertonen in de plaatselijke discotheek. Zijn “carrière” nam pas echt een vlucht toen hij “gescout” werd door Rients Faber van het gelijknamige dj bemiddelingsbureau, die ervoor zorgde dat Sieds in vele discotheken in het noorden van Nederland zijn kunstje mocht vertonen.
 
 
Kort hierna werd hij ook als dj ingezet bij de drive in shows (Hilversum 3, Rucanor en BASF) van Rients. In het begin van de jaren 80, kreeg hij de mogelijkheid om samen met zijn toenmalige compagnon de rechten van de Caroline Music show ( Radio Caroline begon in 1982 opnieuw vanaf zendschip de Ross Revenge met haar uitzendingen vanaf zee) uit te baten. Met deze show toerde hij jarenlang in het segment, waar ook de Veronica drive in show en Avro’s Toppop Disco show werkzaam waren.
 
 
Na zijn “Caroline tijd”, draaide hij als dj van de Cruyff Sports Disco show , de Yoko Music show en als gast dj bij de Top 40 Drive in show van Radio Veronica, werd hij in 1992 door John de Mol/Wentink evenementen gevraagd om Edwin Evers (ging naar Radio Veronica) te vervangen bij de TROS (Popformule) Drive in show. Samen met de deejay’s : Rob van Someren, Martijn Krabbe, Daniel Dekker, Patrick Kicken, Thorvald de Geus en de helaas veel te vroeg overleden Tony Mouse, toerde DJ Sieds ruim 3 jaar lang door Nederland en België. Toen het aantal boekingen drastisch terug liep, besloot Sieds weer terug te gaan naar het discothekenwerk in het noorden van Nederland.
 
 
Daarnaast werd hij al snel door diverse regionale drive in shows gevraagd om voor hen te komen draaien, zo draaide hij onder andere vele jaren tijdens de Friese ballonfeesten op de afterparty van vele topacts zoals o.a.: de Kast, Gibson Brothers, T Spoon, One Two Trio en Guus Meeuwis.
 
 
Tot 1 januari 2004 draaide “DJ Sieds, vele top 40 shows met actuele hits, maar vanaf die datum besloot hij zich volledig toe te leggen op zgn “Gouwe ouwe shows” met alleen maar (foute) dansbare hits uit de jaren 70, 80 & 90. Daarnaast draaide hij ook nog als gastdeejay bij de “Disco Inferno Road show” van DJ SVEN (destijds dj bij Radio Veronica, nu Radio 10).
 
 
En nu sedert Januari 2015, actief als (drive in show) DJ van jaren Foute (70) 80 & 90 Party’s in voornamelijk Noord- Nederland.
Misschien kom je hem binnenkort wel tegen bij een jaren 70/80/90 feestje bij jou in de buurt……